TOP termékek
Termékajánló
Hírlevél
Házhozszállítás

Látogató számláló
0
2
3
8
3
5
0
Termék részletek


Kapcsoló / fényerő szabályozó alu profilokhoz, sárga vagy kék

Kapcsoló / fényerő szabályozó alu profilokhoz, sárga vagy kék
Bruttó: 5 220 Ft

Kapcsoló és fényerő szabályozó LED szalagokhoz, ALU profilba helyezésre. Nem használható lakkozott profilokba és olyan profilokba, amelyek két vagy több részből állnak. Érintéssel a profil bármely részén a fény be vagy kikapcsol. 
Új típus, amely magasabb az ellenállási képességgel rendelkezik, sárga színű segédfénnyel. LED szalagokhoz, ahol a fény színe meleg fehér. Lehetővé teszi több mozgásérzékelő bekötését egy táp transzformátorba.
Kapcsoló LED szalagokra, amelyet ALU profilba kell helyezni. Az ALU profil, mint nagy felületű kapcsoló működik. Az ajánlott max. hosszúság 3 m. A profil nem érintkezhet a fallal és földelt tárgyakkal (pld. sarok profilok), ilyen esetben jelentősen rövidül a profil hossza, amelyen a kapcsoló működik. A véletlen kapcsolás érdekében az érintésnek érzékelhetőnek kell lennie, nem elég gyenge érintés.
Telepítés:
A telepítéshez mikro forrasztó pákát és szokványos cinket használunk. Ajánlott kisebb átmérőjű cink használata. Forrasztó pisztoly használata nem ajánlott, mivel megsérülhet a kapcsoló. 
2. A polaritás betartásával (±) forrassza a kapcsolót a LED szalaghoz és a másik oldalra (közelebb a csavar részére levő nyíláshoz) forrassza a táp kábelt. 
A forrasztást végezze nagyon precíze, hogy a cink vagy a gyanta ne érintkezzen a másik oldallal. Különös figyelmet szenteljen annak, hogy ne érintkezzen a mozgás érzékelő bemenete – a csavar részére a nyílás. 
Használjon minél rövidebb táp kábelt a lehető legnagyobb keresztmetszettel. A túl vékony és hosszú kábelek negatívan hatnak a kapcsoló működésére.
3. Helyezze a LED szalagot a mozgás érzékelővel az ALU profilba, jelölje meg a nyílások helyét és fúrja ki a nyílásokat, amelyeknek az átm. 2mm. 
Ajánljuk először becsavarozni az önmetsző 2,2 mm átm. csavart, és a menet létrejötte után becsavarozni a kapcsolót. 
Vigyázat, a csavart csak enyhén csavarozza be, hogy ne történjen károsodás.

Csak a mellékelt nemesacél csavarokat szabad használni! 
Abban az esetben, ha cinkezett csavart használ, korrózió jöhet létre a csavar és az ALU profil között, ami rövid időn belül működésképtelené teheti a kapcsolót.
Kezelés:
Érintéssel az Alu profil bármely pontján a megvilágítás bekapcsol. Második érintéssel kikapcsolódik a megvilágítás. Az érintések között kb. 1 másodpercnek kell lennie, más esetben nem lesz az érintés érzékelve. 
Hosszabb érintés esetén, több mint 3 másodperc elkezd változni a fényerő, az érintés megszűnésekor megmarad a kiválasztott fényerő.
Kalibráció
A kapcsoló beépített automatikus kalibrációval rendelkezik. A gyártó által beállított paraméterek optimalizálódnak az első be és kikapcsolásnál. Ezért nincs szükség kézi kalibrálsára.
Technikai paraméterek:
A mozgásérzékelő nem használható akkumulátoros táplálásnál. Nem használható energia forrásnál ahol a tápfeszültség földelt ( egyes források ahol a transzformátor fém burkolata földelve van). 
Ilyen esetben mechanikus kapcsolót lehet használni 231820
Táp feszültség 12V/24V
max. áram 10A (7,5 A 24V-nál)
Méret 10x25mm
energiafogyasztás 0,1W/12V, 0,28W/24V

  • Cikkszám
    D215666
Webáruház készítés